Протестиращи блокираха движението в района на парламента

Протестиращи блокираха и днес движението в района на парламента. Те опънаха дълго знаме, за да заградят жълтите павета от страната на храм-паметника „Александър Невски“. До това се стигна като израз на несъгласие с начина, по който от полицията казват да приведат протеста си, заяви вицепрезидентът на Конфедерацията на независимите синдикати в България (КНСБ) Тодор Капитанов.

Работници и служители от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), „Национално тол управление“ и Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към МВР излязоха на протест пред служебния вход на парламента тази сутрин. Демонстрацията е организирана от КНСБ, която от вчера започна протестни акции с искане за по-високи доходи за работещите в обществения сектор.

Инж. Венелин Йорданов от „Националното тол управление“ – сектор Монтана каза за БТА, че настояват за 30% увеличение на заплатите от 1 януари т.г. По думите му това са 7,5 милиона лева необходими средства. Има голяма събираемост на тол такси, а служителите във ведомството работят на 12-часов режим, сумарно работно време, „което предполага специфични условия на труд“. Протестиращите посрещат депутатите и им раздават исканията си. Заради акцията днес има полицейско присъствие. Капитанов заяви намерение да тръгне към „Орлов мост“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене