Страхотен успех в баскетбола на момичетата от „Пирин“-Гоце Делчев, кметът Москов ги награди

Кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов, се срещна с баскетболният отбор на момичетата до 14-годишна възраст „Пирин“. Преди броени дни отборът, чийто треньор е Илия Павлов, спечели бронзовите медали в националните финали за момичета за тази възраст.
Третото място младите спортистки от Гоце Делчев извоюваха след победа над тима на „Черно море Одесос“ със 70:45 в малкия финал. Така баскетболистките на „Пирин“ в тази възрастова група бележат пореден успех и се наредиха сред трите най-добри отбора в страната.
Треньорът Илия Павлов сподели, че успехът се дължи на голямото желание от страна на момичетата, които тренират всеотдайно и се готвят отговорно за всяко състезание.
„Баскетболът е спорт с големи традиции в нашия град. През миналия век сме имали изключително успешни мъжки и женски отбори. С вашите победи вие на практика възродихте този спорт в нашия град и всички сме ви безкрайно благодарни за това. Дано повече деца и младежи се запалят от вашите успехи и постижения“, заяви кметът на Гоце Делчев Владимир Москов.
На всички състезателки в отбора, както и на техния треньор, кметът подари знака на града и книга, посветена на живота и делото на българския революционер Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене