Защитникът Камен Хаджиев от Жижево с трансфер в Германия

Роденият в сатовчанското село Жижево Камен Хаджиев е подписал с представителя на Регионална лига Север Йедело. Контрактът на 31-годишния централен защитник с четиридивизионния немски отбор е за 5 години, обявиха от клуба.

„Аз съм баща на две деца и бих искал да се установя тук със семейството си. Йедело ми предлага идеалните условия за това“, заяви Хаджиев пред официалния сайт на германския клуб.

Бившият български национал има опит с германския футбол. Юношеските си години той прекарва в академиите на Ватеншайд и Шалке 04. В чужбина има сериозна кариера с мъжката формация на Олденбург, нидерландския Фортуна Ситард (Нидерландия), Академия Пушкаш (Унгария) и Пахтакор (Узбекистан). Централният бранител стана шампион и носител на Суперкупата на Узбекистан със своя отбор Пахтакор.

За последно той игра за родния Хебър (Пазарджик). Футболната му кариера тръгва от Родопа (Смолян), а след завръщането си от юношеските германски отбори е носил екипите на Пирин (Гоце Делчев) Миньор (Перник), Берое (Стара Загора), Локомотив (София).

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене