Гърци се юрнаха да купуват коли втора ръка от автопазара в Пиринско

Гърци  масово купуват автомобили втора ръка у нас. Голямото търсене на чужденците се сочи и като една от основните причини да продължава поскъпването на употребявани коли.

Гърците, например ,купуват директно от автокъщите по 3-4 коли, не се пазарят. След това ги реновират и продават на двойни цени на техните пазари. Така ако един джип на 20 години се търгуваше до преди година у нас за 7-8 хиляди лева, то сега цената му не пада под 10 хиляди на автопазара в Пиринско.

Старите автомобили,които са на около 20 години, вече се предлагат за 6-7 хиляди лева, а преди струваха около 4 хиляди лева.

По-новите и модерни возила вървят от 25-30 хиляди лева нагоре. Нашите търговци казват, че и за тях има голяма клиентела извън България- купувачи от Македония, Сърбия, даже Италия.

Иначе българинът масово търси в автокъщите  здрави и икономични автомобили до 15 хиляди лева, казват търговците. И признават, че и самите те са затруднени в намирането на добри коли втора ръка в Западна Европа.

Търговците споделят, че все по-трудно се намират и части за автомобили,очакват и в този сектор да има поскъпване./Пирин Нюз

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене