24-годишен от София е задържан за умишлен палеж на автомобил в Девин

На 01.07.2023 г. в 01.26 часа на тел. 112 в РУ-Девин е постъпил сигнал, за това, че на ул. “Ивайло“ в гр. Девин гори лек автомобил марка и модел „Ауди А4“, собственост на 63-годишен мъж. Това съобщиха от пресцентъра на ОДМВР – Смолян.

Незабавно след получаване на сигнала са предприети оперативно – издирвателни мероприятия и в резултат на работата по горещи следи криминалисти от РУ-Девин установяват, че евентуален извършител на деянието е 24-годишен мъж от гр. София. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група при РУ-Девин. По случая е образувано досъдебно производство, 24-годишнят мъж е задържан за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.

За „Фокус“ директорът на ОДМВР – Смолян, ст. комисар Костадин Пачеджиев заяви, че се касае за умишлен палеж, възникнал след финансови взаимоотношения между двамата мъже. Той поясни, че има свидетели на престъплението, а извършителят е направил пълни самопризнания. Повдигнато му е обвинение за палеж. 24-годишният мъж е криминално проявен.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене