Гърменско е в траур! Баща и син срещнали смъртта за 7 месеца извън България

Само преди 7 месеца младежът загубил баща си в Германия

21-годишният Арун Хаджиев от гърменското сeло Горно Дряново се е удавил на един от най-посещаваните плажове в гръцкия курорт Неа Парамос, предпочитан от български туристи.

Арун заедно с приятели заминал за Гърция в събота, по време на празника Курбан Байрам, в който традиционно хората от района празнуват и почиват. Трябвало е да останат в Неа Парамос за събота и неделя. Следобед Арун влязъл в морето и плувал далеч до шамандрурите, въпреки че в този ден морето е било бурно.

 

Свидетели разказват, че посещават този плаж заради спокойното море, но точно в този ден е имало страшни вълни. Попадайки в някакво течение, Арун започва да се дави. Викал е за помощ, но никой не е посмял да достигне до мястото. Удавил се буквално за минути. Морето изхвърлило тялото му близо до брега и Арун е изваден, реанимиран, но безуспешно. Новината за смъртта му потресе неговите съселяни.

Трагедията в семейството е страшна, пише struma.com. Само преди около 7 месеца в Германия починал баща му, майка му платила спечелените от гурбет пари за транспортиране на тялото му до България. Сега трябва да плати отново скъпия транспорт за детето си.

Баща и син срещнаха смъртта извън пределите на страната ни, каква тежка, съдба, коментират хората в Горно Дряново, които очакват тялото на слънчевия Арун да бъде докарано и погребано. От съдебна медицина са обещали утре да освободят тялото му и то да бъде транспортирано в България. Приятелите, с които Арун е бил на плажа, се прибрали от Гърция и са в шок. /обновена/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене