Силвия Димитрова в Зодия Професионалист

ZodiaProfesionalist

Силвия Димитрова е консултант терапевт, работещ по метода на психодинамичната психотерапия. Завършила е магистратура в Нов български университет – София, специалност „Клинична социална работа“ за работа с клиенти в областта на психодинамично консултиране и дългосрочна психотерапия. Обучава се в EMDR психотерапия към EMDR Europe Association, EMDR – СЕРТИФИКАЦИОННА ПРОГРАМА. От 10г. работи, като консултант-терапевт, дългосрочно консултиране на клиенти, консултант кризисна интервенция, EMDR психотерапевт.

Silvia

Топ Преса ще ви запознае със Силвия Димитрова, която е председател на Сдружение „Знание, успех, промяна“ – град Дупница и на открития през септември клон в Благоевград. Сдружението работи с хора, пострадали от домашно насилие. Услугите, които сдружението предлага в Консултативните центрове в Дупница и Благоевград са:
*Психологически консултации и дългосрочна терапия,
*Завеждане на дела и представителство в съда по Закона за защита от домашно насилие,
*Изслушване, консултиране и подкрепа на консултативната линия за хора пострадали от домашно насилие.

Г-жо, Димитрова какво сте завършили?
– Завършила съм ТУ – София, т.е. първата ми професия е електроинженер. Никога не съм работила, като инженер. Винаги съм искала да помагам на хората, още от малка, затова записах магистратура „Клинична социална работа“ в Нов Български университет. Обучението ми, през двете години за магистърска степен. Преподавателите, които според мен са едни от най-добрите психоаналитици и психотерапевти в България, допринесоха много за това да придобия уменията, знанията и опита на консултант-терапевт в психодинамично консултиране и да помагам на хора с различни проблеми.

От кога съществува Сдружение „Знание, успех, промяна” на което вие сте председател?
– През 2002 г. регистрирахме сдружението и оттогава основната ми работа и голяма отговорност, освен като терапевт е и като председател на организацията. Тъй, като НПО са организации, които се финансират изцяло от проекти, аз ежедневно съм заета с отговорността да намирам начини сдружението да не спира дейността си и да можем да помагаме на вече многото хора, които ни търсят за помощ. Колкото повече хора ни търсят за помощ, колкото повече институции се обръщат към нас за сътрудничество, толкова повече тази отговорност расте и ние като организация нямаме правото да спираме дейността си.

Как може хора, които имат спешна нужда от помощ да ви открият?
– Телефоните на които хората могат да търсят информация и подкрепа са: 0876 763 399 и 0894 420 941 / всеки ден от 12.30 до 18.30 часа. Консултативният Център в Дупница работи от месец март 2005 г. От месец септември 2014 г. започна работа и Консултативния център за хора пострадали от домашно насилие и в град Благоевград.

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

2

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене