Роднините на бебето със счупено краче ще съдят болницата в Благоевград

Роднините на бебето, което бе прието в многопрофилната болница в Благоевград с жълтеница и изписано със счупено краче, ще съдят лечебното заведение. Това заяви бабата на детето Маруся Георгиева пред БНТ.

Травмата е възникнала в лечебното заведение, стана ясно от констативния протокол, издаден след проверката от „Медицински надзор“, който БНТ получи съгласно Закона за достъп до обществена информация.

Бебето е прието за лечение на 1 април заради жълтеница, а изписано на 5 април, но със счупено краче.

„Все още не ми е добре, защото не знам коя е виновничката. Ние искаме да бъде наказана. Днес е нашето бебе, утре може да е вашето. Лекарите се прикриват един друг и все още не казват коя е, няма признание, а е уточнено, че крачето е счупено в болницата“, каза Маруся Георгиева.

Първоначалната версия бе, че инцидентът се е случил, докато детето още е било вкъщи. Това изобщо не е така, защото лекарите са щели да видят още на първия ден, заяви бабата.

„Те дори не ни уведомиха, взеха го без никакво разрешение от родителите, карат го в София в „Пирогов“ и ни звънят да ходим в София с личните карти“.

Георгиева настоява за най-строгото наказание, защото смята, че ако въпросният лекар продължи да работи, може да постъпи така и с други деца.

БНТ се свърза с директора на болницата в Благоевград д-р Огнян Митев, който каза, че засега няма право да накаже никого, тъй като до момента никой от служителите не си е признал. Изчаква се да приключи разследването на прокуратурата.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене