СКАНДАЛ! Проверка доказа: Крачето на бебето, прието с жълтеница, е счупено в болницата в Благоевград

Крачето на бебето Боби от Петрич, което влезе в болница с жълтеница, е счупено в болницата в Благоевград, съобщи БНТ. Това показва констативният протокол от проверката на медицинския надзор, който БНТ получи по Закона за достъп до обществена информация.

На 1 април 26-дневното момче беше прието в неонатологията с жълтеница. В 3 часа на 3 април дежурната акушерка му сменяла пелените, а при повдигане на крачетата детето изплакало силно.

През целия ден на 3 април детето било неспокойно, а дежурната сестра установила, че има отток на дясното бедро. Детето е откарано в „Пирогов“, а родителите му го посрещнаха с гипсирано краче. От медицинския надзор посочват, че оток се появява между 12 и 24 часа след фрактурата. Затова предположението е, че крачето е счупено по време на болничния престой. Кой е виновен обаче не е ясно. Камерите в неонатологията не са запечатали насилие.

Заради случая близките на бебето протестираха пред болницата.

„Никой още официално не ни е казал за резултата от проверката. Доволни сме, че истината излезе наяве. Не знам защо и как е станало счупването. Завели сме дело и искаме който е виновен да бъде наказан. Боби страда много, сега е добре, но трябва да ходим пак на прегледи“, каза   Маруся Георгиева, баба на бебето.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене