Инфаркт е причина за катастрофата, в която загина учителката Таня Николова, стотици я изпратиха в последния й път

Над 300 приятели, роднини, родители на нейни възпитаници и съседи изпратиха в събота по последния й земен път началната учителка в Симитли Таня Николова, която загина в катастрофа часове преди тържеството по изпращане на последните й четвъртокласници. Пристигнаха хора от Варна, Ловеч, дори приятелско семейство от Италия. Часове наред дворът на кокетната семейна къща в с. Еленово, където бе положен ковчегът, бе задръстен от хора, дошли да оставят цветя и да си вземат последно сбогом с нея. От Симитли имаше автобус с колеги на учителката, а колоната от коли беше близо километър.

Както съобщихме, Таня Николова загина при тежка катастрофа на главен път Е-79 в четвъртък. Инцидентът стана около 13:46 часа в района на „Монца“, когато шофираната от 60-годишната учителка кола се удря в македонски тир и оттам в крайпътната мантинела.

„Аутопсията установи, че малко преди катастрофата Таня Николова е получила инфаркт – съобщи за „Струма“ съпругът й Боян Николов. – Колата й се движела с 58 км/ч, тя била с колан, но кракът й останал на педала за газта и въпреки опитите на шофьора в товарния автомобил да привлече вниманието й със светлинни и звукови сигнализации, със същата скорост колата й се забила в мантинелата. Според съдебния медик при удара е счупен гръбначният й стълб и Таня е издъхнала на място“.

Въпреки че новината за зверската катастрофа бе съобщена веднага от електронните медии, семейството на Таня разбрало цели 4 часа по-късно за нея.

„Намери ни дознател в 17.50 часа – разказа Боян Николов. – Не знам защо не са разгледали по-рано телефона й, който е бил на задната седалка. После се оказа, че цяло Симитли е знаело за катастрофата, но всички си мислели, че ние вече сме информирани и никой не е искал да ни безпокои в такъв тежък момент. А ние със сина бяхме направили обяд и я чакахме да се прибере – беше обещала в 13.30 часа да си тръгне, след като раздаде свидетелствата на последните си четвъртокласници. Беше толкова щастлива този ден – беше си поръчала нова рокля. На 1 юли планирахме да сме на море в Созопол, правехме планове за след 2 години, когато се пенсионира, да отидем в Мадрид. А какво стана – преди малко й занесохме цигари, кафе и вино на гроба на баба й, където я погребахме“, разказа вчера разстроен Боян Николов, който беше секретар на СДС в Благоевград, а в момента със сина му дистрибутират известна марка безалкохолни напитки.

ВАНЯ СИМЕОНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене