Кметът на Симитли настоява за среща с регионалния министър и с АПИ заради опасен път

Днес на пътя между симитлийските села е станал пътен инцидент, при който лек автомобил е паднал в дере, съобщиха от пресцентъра на община Симитли.

Във връзка с инцидента кметът на общината Апостол Апостолов настоява за спешна среща с министъра на регионалното управление и благоустройството Гроздан Караджов и с председателя на Управителния съвет на Агенцията „Пътна инфраструктура“ Тодор Василев, съобщиха от общината.

Причината е, че пътят между двете села е част от републиканската пътна мрежа, ремонтиран е, но не са монтирани предпазни мантинели и не е поставена вертикална и хоризонтална маркировка.

Въпросът за липсващите ограничителни системи по пътя е поставен преди месеци, а до МРРБ и АПИ са изпратени официални писма, съобщават от община Симитли. Оттам изразяват притеснение, че липсата на мантинели може да доведе и до по-тежки инциденти, особено с влошената метеорологична обстановка и обилните снеговалежи в района. От общината отбелязват още, че по пътя Полето – Брежани са установени и повече от десет свлачища, които също изискват спешна намеса.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене