Тежък инцидент в Югозапада!

Младеж блъсна с автомобил 14-г. момиче в Дупница и избяга от мястото на произшествието.20-г. Марчело В. от с. Мламолово, община Бобов дол, е задържан след няколкочасово издирване в Бобов дол.

Инцидентът е станал около 21,30 ч. в близост до Аракчийски мост в Дупница, кв. „Ценеви”. Тинейджъри от квартала пресичали пътя, който преминава през моста, на място, където няма обозначена пешеходна пътека. В този момент Марчело В. „забърсал” с управлявания от него лек автомобил „Голф 4” едно от момичетата, което изостанало от групата, и то паднало на пътя. Вместо да спре, младият мъж натиснал газта и избягал от мястото на пътния инцидент. Приятелите на блъснатото момиче успели да запишат номера на лекия автомобил и позвънили на тел. 112. За броени минути на мястото са пристигнали линейка с екип от Спешен център и патрулна кола от РУ на МВР – Дупница. Момичето е закарано в частната болница в града с леки охлузвания от падането.

Някой от свидетелите на инцидента се обадил на родителите и за броени минути пред Спешен център се струпали около 30 автомобила с роднини на пострадалата. След като разбрали къде е настанена, цялата група отишла в частната болница в Дупница да търсят блъснатото момиче.

В същото време от полицията в Дупница са започнали издирване на шофьора, който след около час е открит в Бобов дол и е задържан. Обяснението на младия шофьор е, че избягал, защото цялата тумба тръгнала към него и се изплашил. Той е тестван за алкохол, пробата му е отрицателна. Връщал се от работа, когато станал инцидентът. Работи на кариера в с. Студена и всяка сутрин и вечер пътува до Студена и обратно.

Срещу него е образувано досъдебно производство за нарушение на Ззакона за движение по пътищата. Уведомен е и дежурен прокурор в Дупница.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене