Община Благоевград възстанови разликата от надвнесена такса смет

Община Благоевград възстанови разликата от надвнесени суми за такса смет на всички лица, подали заявления, след като същата бе преизчислена от 2,9 на 2,1 промила в резултат на спечелено дело от страна на Община Благоевград срещу Областна администрация.

Промените относно размера на ТБО влязоха в сила от 1 юни 2023 г, като собствениците на недвижимо имущество, платили такса за цялата година и входирали съответното искане получиха разликата от платените данъчни задължения за второто полугодие.
Данъчно задължените лица, които не са декларирали желание сумите им да бъдат възстановени, следва да имат предвид, че средствата няма да бъдат изгубени, а ще бъдат прихванати за следващ период.

Община Благоевград напомня, че на 30 юни изтича крайният срок за погасяване на I вноска от данъчните задължения. Поради новосъздадена организация в работния процес на общинска администрация при просрочие задължените лица се предават автоматично от система на Частен съдебен изпълнител.
За да бъде избегнато излишно оскъпяване и плащания на допълнителни такси, Община Благоевград препоръчва на собствениците на имущество да спазват законоустановените срокове!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене