Цяла Дупница знае къде се крие Пламен Галев, само МВР спи

Съграждани на Братя Галеви издадоха, че двамата дупнишки главатари са се върнали у нас още преди година. Пламен Галев и Ангел Христов са си дошли с чужда самоличност и се крият в родния си град. Според източника ни Пламен също е в България в момента. Той се укрива в постройка в двора на къщата на тъст си Тома, бащата на любовницата му Юлиана в квартал „Горна махала”, пише в. „Уикенд”.

Припомняме, че Пламен Галев и Ангел Христов духнаха само ден преди да влязат в затвора, след като получиха ефективна присъда за организиране на престъпна група. Първоначално се твърдеше, че са се укрили в ЮАР – държавата, където много българи от сенчестия бизнес са намерили подслон, спокойни, че България няма с тази страна договор за съдебно сътрудничество. Впоследствие „живееха” в Дубай, Прага, Южна Америка и Англия, но всъщност се оказва, че може и да не са напуснали страната ни, а да са се криели около Дупница. Според анонимните ни източници мафиотът живее скрит в дома на бащата на любовницата си – Юлияна Бельовска. Самата тя живее в жк „Бистрица” в апартамент над жилището на родителите си.

Юлиана със сестра си Вероника (вляво)

Съседите заявяват, че дограмата не е обикновена, а стъклата са бронирани. Входът е в рязък контраст със съседните – отремонтиран, пребоядисан, луксозен, с обособена караулка на дежурен пост, който денонощно следи за сигурността на брюнетката и семейството й.

„Юлето обича да си поспива до 10–11 часа, след това пали колата, минава на обиколка из центъра и отпрашва към бащината къща, където се крие любимият й. Стои не повече от няколко часа, после отново се прибира към апартамента си и вечер може да повтори обиколката”, разказаха пред „Уикенд” съседи на Бельовска.

Припомняме, че смуглата красавица роди дъщеря Мария от ексбаретата Пламен Галев. Момиченцето се роди преди 12 години и половина, малко след като татко му и най-добрият му приятел Ангел Христов бяха обявени за издирване от Интерпол.

Двамата са в неизвестност от май 2012 година, като преди около две седмици се разбра, че Геле е у нас и е починал в дома си в село Ресилово. Братя Галеви избягаха веднага след като на 3 май същата година Върховният касационен съд потвърди окончателно ефективните им присъди. Те трябваше да влязат в затвора заради ръководене на организирана престъпна група за рекет и изнудване. Пламен бе осъден на 5 години лишаване от свобода, а Ангел – на 4.

През юни 2012 г. Интерпол официално обяви за издирване дупнишките бизнесмени, които изчезнаха своевременно, след като чуха присъдите си.

Според слуховете в Дупница последната година са си живеели добре в града, като не са излизали на разходка по улиците. Източниците ни твърдят, че Пламен и в момента се крие в имота на тъст си. Къщата никога не е проверявана от полицията и ексбаретите изобщо не са търсели там.

„Неслучайно любовницата му остана да живее в Дупница, а не отпраши към столицата или някъде из Европа. Тя постоянно кръстосва из града заедно с дъщеря си Мария. Редовно ходят в „Горна махала”, където детето се вижда с татко си”, коментираха дупничани пред „Уикенд”.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене