Кандидатът на ГЕРБ за ЕК – Илиана Иванова, Борисов не чака напрежение с ПП-ДБ

Всяко изказване, ако не започне с Бойко Борисов, не е изказване,оплака се той

„Илиана Иванова е кандидат на ГЕРБ за европейски комисар. Тя е добре позната в Европа, имаше и други варианти, но се спряхме на нея. ПП нямат политическо семейство. ДБ са в ЕНП. ЕС ще реши, мисля, че нашият кандидат е най-добър. Еврокомисар трябва да бъде издигнат от победителя във вота.“

Това обяви председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.
Според него издигането на двама кандидати няма да внесе напрежение с ПП-ДБ.

Лидерът на ГЕРБ коментира и отказа му да даде ДНК-проба по „Барселонагейт“. Според него казуса се използва с полза на политическите амбиции на доскорошния главен прокурор Иван Гешев.

„През последните две три седмици, някой който прави партия, започва да се занимава с Бойко Борисов. Всичко това беше, за да се направи партия. Това е Иван Гешев. Той не се опълчи нито веднъж на ДПС. Споменал е веднъж Пеевски. На мен и Петков ни иска имунитет. Защо да давам прба за чужди деца? Не съм виждал, нито чувал Борислав Сарафов. Не съм свалял Гешев. Атанасов говори глупости и сега трябва да има покажем, че трябва да са истински партньори. Ние не управляваме, управляват ПП – ДБ“, каза Борисов.

„Сменят министри, сменят агенции, не ни питат. Ако искат добре, след няколко месеца ще е обратното. Днес ще им кажем, че щом искат да управляват, всички комисии ще са наши. Връщаме думите на ПП – ДБ в парламента. Те поискаха да управляват с малцинство и че контролът над парламента ще е в комисиите. Днес ще предложим председателите на комисиите да са от другите партии. Всяко изказване, ако не започне с Бойко Борисов, не е изказване. Две години нас ни няма в управлението. Радостин Василев всява такъв страх, че е невероятно. Ще си направи партия и ще е същото като други преди него. Последните проучвания показват, че ГЕРБ пак са първи. За десет години променихме София. Две години и половина какво направиха? Виждаме проучванията“, обяви Борисов.

Росен Стойчев

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене