Васил, който дари на Црънча 1 млн. лв., преди 20 г. тръгнал за САЩ с $1000, разделил ги с 3-ма приятели

Емигрант в САЩ е щедър дарител в родното си родопско село Црънча. Васил Байрактаров построи огромен парк за отдих и спорт, направен изцяло с негови лични средства за над 1 млн. лева.

Паркът се намира на около 400 метра в западния край на селото по посока скалното светилище Скалето. Общата му площ е върху 6 декара, които са земи на неговата фамилия и закупени местните площи.

“Държавата не е направила толкова за нашето село, колкото Васил. Тук бе почти пущинак с голям наклон и едва се минаваше. До него водеше една козя пътека. Сега децата ще има къде да играят”, казват жители на Црънча.

Новата придобивка бе открита на празника на доспатското село,

без присъствието на самия дарител, който е бил спрян от бизнес ангажименти.

“Цялата гощавка, хонорарите на музикалните изпълнители и другите разходи по събора, който е традиционен, са покрити от Байрактаров”, уточнява кметът Недко Хаджиев.

Емигрантът е изградил игрище за минифутбол с изкуствена трева, игрища за тенис и волейбол, многофункционална сцена с обща площ от 30 квадратни метра, барбекю с лятна и зимна част, както и голям детски парк с множество атракции.

Има и построена чешма с четири чучура. На различни места в парка, който е заобиколен от брезови гори, има монтирани 32 пейки. Паркът е осветен и със самостоятелен санитарен възел.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене