След Петрич! Корнелия Нинова вдигна мерника и на БСП Благоевград, прати ревизори и проверяващи по жалби срещу общинския лидер Любен Милев

3-ма членове на партийната контролната комисия на БСП пристигнаха днес, преди обед, в Благоевград, за да извършват одит и проверят серия жалби и сигнали срещу общинския лидер на столетницата в Благоевград, Любен Милев. Проверката е по нареждане на председателя на партията Корнелия Нинова. Според запознати, проверяващите са с започнали да работят с ултиматум да приключат изключително бързо, след което ще се вземат спешни мерки за стабилизиране на структурата, което може да означава и смяна на цялото общинско ръководство, начело с Милев.

Проверката е инициирана, след като до „Позитано“ са пристигнали сигнали от членове на БСП в Благоевград, че в структурата тук се води фантомна членска маса, че съществуват кухи партийни организации, които от години не работят, че редови членове, несъгласни с политиката, провеждана от местното ръководство били подлагани на гонения и пресиране по всички линии на партийния и обществен живот.

В Благоевград се говори, че още по време на последните избори част от актива на БСП работил за „Левицата“ и бивш благоевградски кмет, който доскоро дърпаше конците и в БСП Благоевград.

Всички тези слухове са провокирали намесата на Нинова в работата на общинската структура, която както многократно сме писали, отдавна е разделена на лагери за и против Корнелия Нинова. Непрекъснатите крамоли и интриги обезличиха партията в Благоевград и това е видно от слабите изборни резултати, в последните няколко години.

Своеобразният успех на местните червени, които подкрепиха Румен Томов за кмет на Благоевград и спечелиха, бе употребен не за издигане авторитета на партията в града, а за брутално кадруване по всички институции държавни и общински в Благоевград. Това отврати не само редовите членове на столетницата, но и цялата общественост – свидетел на множество безпринципни назначения, станали с любезното съдействие на местните ръководители на БСП.

Изключително слаба партийна дейност развива БСП Благоевград от години и столетницата, партия с дълга история престана да бъде фактор, с който се съобразяват останалите политически формации. Припомняме, че подобна проверка, изпратена от Нинова имаше и в Петрич, след която се очаква избор на ново партийно ръководство.,

П. Петров

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене