Емил Костадинов изваден от изпълкома на БСП, няма да е водач на листа, мястото му заема Корнелия Нинова

емил костадинов

Депутатът от БСП Емил Костадинов очаквано бе изваден от изпълкома на БСП днес, мястото му заема Корнелия Нинова. Новината съобщиха преди минути от столетницата. Това означава, че Костадинов няма да е водач на листа и приключва с депутатстването.
В партията в Благоевград и региона Костадинов напоследък загуби сериозно позициите си, голяма част от съпартийците му влязоха в пряка конфронтация с него и неговите архаични разбирания. Няколко пъти Костадинов направи сериозни гафове, показвайки публично, че не познава обстановката в региона, който го избра за депутат, с което разбуни съпартийците си на най-високо ниво. Освен това за времето на депутатстването му, Емил Костадинов не бе активен нито по отношение на партийните дела, нито пък направи нещо в полза на хората, които му гласуваха доверие и го изпратиха в парламента.
На предишните избори, когато той влезе в парламента бе отчетено, че БСП Благоевград е реализирала катастрофални резултати, именно заради неговото водачество. Той, обаче разчиташе на подкрепата на Янаки Стоилов в управленската върхушка на БСП и сякаш много не се тревожеше от ниските оценки за БСП под негово ръководство, в качеството му на областен лидер. Последва и катастрофата „Евроизбори“, с което Костадинов съвсем разхлаби позициите си в партията. Така, че днешното решение на БСП не е изненада. Корнелия Нинова влиза в изпълкома, тъй като при изборите за лидер на БСП тя се класира на трето място след М. Миков и Др. Стойнев, което е изключително доказателство за авторитета й след съпартийците.

struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене