Залят е част от пътя Якоруда-Юндола

Водите на река Черна Места са излезли от коритото си, скъсали са подпорна стена и са залели част от пътя Якоруда-Юндола. В момента спешни екипи работят в района на скъсаната подпорна стена и подкопаването на част от пътя Якоруда- Юндола, който е залят и с кал от придошлите води на река Черна Места, информира областният управител на Благоевград Стоян Христов:

„Работи са не място, в момента водата е вече спаднала, там където е подкопано се насипва и се възстановява. Областта поддържа непрекъснат контакт с общините и с отговорните институции, и се докладва непрекънснато“.

Нивата на основните реки Струма и Места са във високи към критични граници, но пряка опасност от наводнения към момента няма. Контролирано се изпускат и водите на язовирите в областта, чиито обеми също са високи,заявиха от териториалното поделение на ДПУСЯ. Критичните места са най- вече около планинските реки, които се следят денонощно, увери областния управител.

„Областта поддържа непрекъснат контакт с общините и с отговорните институции – Пожарна безопасност и защита на населението, полицията, дежурни части и се докладва непрекъснато“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене