ВИДЕО: Банско унижи с 4:1 в дербито на Трета лига срещу „Беласица“ Петрич

Банско разби „Беласица“ с 4:1 в поредното дерби на югозападната Трета лига, а играчите посветиха победата си на своя съотборник и емоционален барометър на отбора Красимир Дурчов. Ветеранът бе на терена малко повече от час и стана част от историята, след като за първи път от незапомнено време насам в групата за мача имаше цели 7 банскалии.


Мачът бе белязан и от малък инцидент преди старта му, след като „Беласица“ дойде единствено с титулярния си бяло-червен екип, без да се съобрази с това, че същата е цветовата гама и на екипировката на домакините. Даниел Гогов, бе основен герой за своите в това дерби, след като избухна с хеттрик в отсъствието на топреализатора на тима Христо Спасов, който изтърпяваше в този двубой наказание за натрупани жълти картони.


Домакините пък повториха стара своя „диагноза“ от този сезон, след като не започнаха добре и получиха гол в 20-та мин. Домакините реагираха като ужилени и натиснаха като 8 минути след попадението във вратата им стигнаха до гол. Той бе дело на Симеон Вешев, който от перфектно центриране на Атанас Спириев с глава се разписа. В 36-та мин. Даниел Гогов, който изпълни перфектен удар и прати топката над стената в долния ляв ъгъл на съперниковата врата. Халфът повтори изпълнението в 56-та мин., когато реализира гол близнак. Той отбеляза третия си гол в срещата и оформи крайното 4:1 в 65-та мин.

 

Своите мнения за забележителния мач и за амбициите на отбора в близко бъдеще, старши-треньорът, Димитър Крушовски и изпълнителният директор на ФК Банско, Крикор Румян, споделиха пред камерата на Топ Преса.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене