Ужас! Река Места изправи нащрек хората, покачи опасно много нивото си

Река Места покачи нивото си опасно в района на община Якоруда. Най-сериозно е положението е при село Аврамово, тъй като е възможно реката да излезе от коритото и да залее пътя, който е единственият. На място има хора, които непрекъснато наблюдават нивото на речните води и са готови да реагират при разлив. Високи са водите на реката и в раона на село Черна Места, и на град Якоруда, но там бреговете и подпорните стени са по-високи и не се очаква да има наводнение.

В момента вали в почти цяла Благоевградска област. Река Струма също е пълноводна, но към момента нивото й не е обезппокоително.

Под непрекъснат контрол са и язовирите в региона.

„Вземаме мерки по всички по-сериозни сигнали от цялата област. Засега само край село Аврамово в община Якоруда има риск от разлив на река Места. Вчера получихме сигнал и днес изпратихме комисия в махала Акациите на благоевградското село Горно Хърсово, където е компрометирано мостово съоръжение, свързващо два пътя. Има разместени бетонни плоскости“, коментира преди минути областният управител Стоян Христов.

Потърсихме за коментар кмета на Якоруда – Беди Осман, но тя, както винаги, не отговори на телефона.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене