За стройно тяло! Наблягайте на „бавните“ въглехидрати

Още опции за ленивци

Намалете количествата и калориите

Водната диета не е единствената, която може да се препоръча на тези, които искат да отслабнат, но не са готови да положат значителни усилия, за да се отърват от излишните килограми.

Протеинова диета

Протеиновата диета за отслабване е истинска находка за месоядците. При нея се използват растителни и животински протеини като основен компонент на храненето. Протеиновата диета има много предимства: първо, тя е вкусна (при условие, че обичате месо, птици, риба и бобови растения); второ, засища за дълго време и не е нужно да гладувате; трето, дава бърз и дълготраен резултат. Спазването на диета, богата на протеини, не е трудно у дома, на парти и в ресторант, но има едно „но“, което може да изплаши мързеливите – протеинът, като строителен материал за мускулите, изисква редовна физическа активност.

Средиземноморска диета

Диета за хора, обичащи разкоша и удоволствията. Ако желаете да мързелувате в италиански и гръцки ресторанти, тогава ще ви хареса да отслабнете със средиземноморската диета: можете да ядете почти всичко, основното е да се спазват пропорциите. Основната част от менюто са сложни „бавни“ въглехидрати, също така е необходимо да се ядат големи количества пресни зеленчуци, плодове, морска риба и зехтин. Ограничения има за яйцата, червените меса и сладките.

Диетата на Протасов

Ким Протасов е полумитичен израелски диетолог. Диетата, измислена от него, е с продължителност 7 седмици (5 за самото диетично меню и 2 за правилното излизане от диетата). Ефектът й се дължи на намаляване на дневното съдържание на калории в продуктите, но менюто е подредено по такъв начин, че пристъпите на глад не измъчват човек, който отслабва: той, без да губи време и енергия за мислене и измерване на порции, яде неограничено количество зеленчуци и много млечни продукти, като постепенно добавя към растителната диета постно месо.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене