Без категория

Официален отговор на ЮЗДП по казуса Ст. Генев в ДЛ Белица

юздп

Във връзка с публикация в електронно издание от 28 януари 2014 г. със заглавие: „Грандиозен скандал в ГС Белица, установиха фалшив болничен лист, помогнал за връщането на горския Ст. Генев на по-висока длъжност”, предоставяме на Вашето внимание следната информация:

Директорът на съответното териториално поделение, в конкретния случай на „ДГС Белица”, е компетентният орган, в чийто правомощия е възникването и прекратяването на трудовите правоотношения със служителите на стопанството. Директорът е работодател по смисъла на Закона за горите /чл. 174, т. 6/ и § 1, т. 1 от допълнителните разпоредби на Кодекса на труда.

Инж. Стоил Генев е възстановен на работа като „Старши лесничей” в „ДГС Белица”, където работи от 1996 г. до момента. Като магистър по горско стопанство от Лесотехническия университет – София, той е преминал всички длъжности, свързани с лесовъдската практика. Инж. Генев притежава необходимия образователен ценз, професионален опит и компетенции, които изисква заеманата от него длъжност.

По отношение заключението на ТЕЛК – гр. Благоевград за редовността на издадения болничен лист на инж. Стоил Генев, то може и да е „категорично”, както се посочва в публикацията, но е неокончателно и подлежи на обжалване. След получаване на решението Стоил Генев е сезирал НЕЛК – София, откъдето на 8 януари 2014 г. го уведомяват, че е образувано административно производство по чл. 112 от Закона за здравето против експертно решение на ТЕЛК – Благоевград.

Очаква се Националната лекарска комисия да излезе с окончателно решение. След постановяването му ще бъдат предприети всички законосъобразни действия.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене