Ученици от Разлог с награда – пътуване до Страсбург

Средно училище „Братя Каназиреви“ в Разлог се нареди на второ място сред най-активните 25 училища посланици на Европейския парламент. Преди дни в Дома на Европа в София се състоя заключителната среща за участниците в програмата на училища посланици. На нея бяха обявени най-активните училища, спечелили голямата награда – пътуване до Страсбург.

През учебната 2022/23 година в програмата за училища посланици на Европейския парламент се включват 141 учители и 1112 ученици от 70 училища. Сред тях едни от най-активните са посланиците от разложкото училище.

„Приятно изненадани и доволни сме, че трудът ни е оценен на толкова високо ниво“, каза учителят Соня Крънчева.

За да бъде избрано на челните места, училището е реализирало през тази година разнообразни дейности.

Изключително развълнувани са и 20-те младши посланици, които ще пътуват до Страсбург.

А учениците придобиват много знания през тези години, надграждат опит. Програмата спомага за изграждане на мотивирани, ентусиазирани и сплотени екипи, дава им самочувствие и умения, които ще са важни за бъдещето им кариерно развитие и ги мотивира да бъдат активни европейски граждани.

20-те посланици на училището са ученици от 8 до 12 клас и са специално подбрани. Te ще имат възможност да присъстват на сесия на Евроскола в Страсбург през ноември 2023 година.

Следващата учебна година ще бъде и година на европейските избори, затова акцент в работата на програмата ще бъде поставен върху съдействие за популяризиране на надпартийната кампания на Европейския парламент за повишаване на избирателната активност.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене