10 ползи за здравето от черешите

Имаме много причини да обичаме лятото. Една от тях са летните, или в случая по-скоро пролетни плодове, на които се наслаждаваме, като черешите. Вкусни, сочни, те имат редица ползи за нашето здраве. Богати са на фосфор, магнезий, витамини К, B6 и други незаменими хранителни елементи.

Консумацията на череши се свързва с добро сексуално здраве, намален риск от мускулни крампи, намален риск от диабет тип 2, както и:

1. Детоксикират и прочистват черния дроб, бъбреците, като по този начин се подобрява и функционирането на органите.

2. Действат като естествено „болкоуспокояващо“ – За антоцианините в черешите се смята, че намаляват неразположенията, свързани с подагра, мускулни болки, артрит и много други проблеми.

3. Подпомагат храносмилането – Черешите ни осигуряват фибри, които насърчават храносмилането и в същото време могат да предотвратят запека.

4. Спомагат за облекчаване на остеоартрита – Черешите са богати на полифеноли и витамин С, които са естествени противовъзпалителни средства. За консумацията на череши е известно, че помага за контролиране на нивата на пикочна киселина в кръвта и по този начин предотвратява появата на възпаления в тялото, особено в ставите.

5. За здрава коса – Ако искате косата ви да е по-здрава, добавете към менюто си череши. Плодовете съдържат много хранителни вещества като витамини C, B и K, които са от съществено значение за здравината на косата. Високите нива на антиоксиданти в черешите помагат за подобряване на растежа на косата, както и за контролиране на косопада.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене