Община Благоевград увеличи субсидията на спортните клубове

200 000 лева бяха разпределени между 39 клуба, подали документи за финансиране и отговарящи на условията, критериите и реда за подпомагане, съгласно утвърдените правила.
Средствата са с 80 хиляди повече от миналата година, на база взето решение от Общински съвет по предложение на кмета Илко Стоянов, а целта е да бъде оказана подкрепа за развитието на спорта на територията на общината.

„Въпреки липсата на бюджет, спорът трябва да бъде подпомаган. Благоевград се гордее със своите състезатели и техните успехи. Предстоят редица участия в държавни първенства, именно това е причината да преведем субсидията по-рано от обикновено“, коментира кметът Стоянов.
Община Благоевград поддържа голямо разнообразие от спортове. Сред тях са: плуване, шахмат, естетическа, спортна и художествена гимнастика, лека атлетика, баскетбол, самбо, футбол, бейзбол, волейбол, бокс, мотокрос, таекуондо, кикбокс , хандбал, тенис, спортна стрелба, автомобилизъм, карате, спортни танци, тенис на маса и канадска борба. Не на последно място и тази година бяха подпомогнати финансово клубовете за хора в неравностойно положение и клубовете, развиващи аматьорски футбол.

Освен годишната финансова подкрепа, Общината предоставя и безвъзмездно за тренировъчна и състезателна дейност спортни бази, оказва логистична помощ и ежемесечно осигурява награден фонд за надпревари, провеждани на територията на Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене