14-г. момиче с алкохолно натравяне стабилизирано в Спешен център

14-г. момиче от Дупница, натровено с алкохол, е докарано в Спешен център. Във вторник около полунощ е подаден сигнал на тел. 112 за пияно момиче, което има нужда от лекарска помощ. Екип на Спешен център с линейка се отзовал на сигнала. След преглед в дома на момичето дежурният лекар е преценил, че трябва да го транспортира до Спешен център. То било в неадекватно състояние и буйствало. В Спешния център е включено на система и след стабилизиране на състоянието му си тръгнало с родителите си. Те споделили, че дъщеря им била на домашно парти на приятелка от квартала и че пили твърд алкохол.

Медици от Спешен център коментираха притеснени, че възрастовата граница на пияни деца драстично пада. През последния месец това е второ дете на 14 г., което е стабилизирано в Спешен център – Дупница след употреба на алкохол.

Проблемът е, че деца на по 14 г. се напиват в дискотеки в Дупница и взимат наркотични вещества, беше поставен на вниманието на общинските съветници по време на сесия. Както „Струма“ писа, тогава беше избрана комисия от съветници, която да проведе среща с директора на РУ на МВР, с представител на Детска педагогическа стая и на „Закрила на детето“, и да се вземат мерки, но комисията така и не заработи…

ЙОРДАНКА ПОПОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене