Горещо! Фолк певицата Юнона ексклузивно за Топ Преса: Та… “Крушата, сливи не ражда”

Чест и удоволствие за екипа на Топ Преса е да ви срещне с неотразимата,бляскава и успешна поп- фолк изпълнителка Юнона, която неспирно блести и пленява сърцата ни. Родното и име  е Нели Владева е родена на 3 март 1983 г. в град Казанлък. Завършва музикално училище в град Казанлък. Започва музикалната си кариера с видеоклипа „Време е“. Приема артистичното име Юнона. Изпълнява попфолк хитове, български народни песни, българска поп музика и др.

Здравей Юнона ти си млада,красива и талантлива дама която радва свойте почитатели с лъчезарната си усмивка и перфекционизъм на сцена в този ред на мисли искам да ни разкажеш за магията на музиката , и за любовта ти към нея?

Благодаря за хубавите думи, приятели от Топ Преса! Здравейте!Дете съм на родители музиканти, които освен че практикуват музиката, са и учители. Баща ми почина преди много години но преподаваше гайда и музикални дисциплини даже и в музикалното училище в Котел. Майка ми до ден днешен е преподавател по народно пеене в училището, в което и аз завърших средното си образование в родния ми град Казанлък. Та… “Крушата, сливи не ражда” ☺️. Вкъщи денонощно се слушаше и изпълняваше музика. Няма как да не я обичам. Нося я със цялото си същество. Според мен, наблюдавайки и дъщеря ми, въпреки че се носи и в гена, доразвива се както вкуса се възпитава. Т.е харесваш и променяш вкуса си цял живот. Така ми се случи и с музиката. Като дете слушах само народна музика или модерната за тогава, изпълнявана от чуждестранни поп групи ,защото родителите ми слушаха само такава. По- късно когато пораснах започнах да подбирам и променям сама вкуса си. На моята дъщеря не й натрапвах постоянно да слуша музика и сега не е толкова музикална. Тя се насочи сама към науките. Първоначално беше биология и химия и с времето се промени към икономика и бизнес. Оставила съм я сама да избира и освен със съвети с друго не съм я насочвала. Но аз лично за себе си и любовта ми към музиката съм осъзнала с годините, че най- добре и сигурна се чувствам в нейните води. Захващах във времето и други бизнеси, но в този ми е най- вълнуващ и свой.

Ти си млада дама,посветила живота си на музиката предимно твоите песни са поп фолк,за всички ни е ясно,че поп фолка е най-предпочитан сред младото поколение най вече,ти защо заложи именно на поп фолка а не например друг стил музика?

Във времето в което започнах въобще да работя като певица далечната 1998 година, тъкмо се зараждаше този стил. Много се слушаше. По- късно когато подписвах с музикалната компания през 2006 г. вече доста се беше модернизирал този жанр. Половината от мен е от Кюстендил. Пораснах в този град през всички ваканции. Както знаете, този град е на две граници със Сърбия и Северна Македония. Обожавам тяхната музика. Около 2002 г ми се случи да работя изцяло само с тяхната музика като певица в сръбски заведения в Германия и Швейцария. Нашия попфолк тогава много ми напомняше на любимия ми жанр музика, а да не посочвам, че годините в които подписвах договора с музикална компания Пайнер, беше много модерно да се създават кавер версии на сръбски песни. Ето защо се насочих към него.
Колко издадени албума имаш до момента и коя според теб е най предпочитаната твоя песен от публиката? 
Имам само един фолклорен албум издаден до момента. А сега работя по втори отново фолклорен. Попфолка реших да не го запечатвам в албум, защото както вече и Вие споменахте, той е любим на по- младата аудитория, която успешно постоянно общува със всички дигитални платформи и социални мрежи, там където са и моите песни. Но по- възрастните хора обичат фолклора.Те нямат много досег до модерните технологии, затова запечатах народните песни в албум.
Разкажи ни за любим момент на сцена,такъв който те е докоснал по по специален начин- Много са любимите ми моменти на сцена? 
Най- вече не мога да Ви опиша емоцията си в досега с публиката. Това е магия, която те държи в еуфория, кондиция и същевремено потапяне и изгубване в звуците и отсрещната енергия, която получаваш от хората. Имала съм доста и забавни ситуации, като например да се спъна на сцена, да ми заседне ток във фуга, да спре ток, да вали дъжд, а на сцената да няма навес. Никога няма да забравя момента в който пях пред 10000 души на концерт в гр.Раднево първите си песни “Разболей ме” и “Време е” и публикатя ги пя с мен, вече ги знаеше.
Скоро излезе нова твоя песен с името „Да го полеем“.Би ли разказала малко повече за новата ти песен?
Тази песен , както и предходната й “Минавай на ръчна” се роди в главата на текстописеца Йордан Гергов във две поредни нощи, както текстово така и интонационно. Само че по тази поработих малко и аз и премоделирах мелодията на куплета. Сменихме и изцяло първоначалния й текст. Първата му версия беше отново враждебна и дръзка, а на мен вече не ми се пееше по тази тематика😃. Така че пазим и другата версия записана, но не мисля засега да я пускам. Аранжимента отново е дело на Мартин Биолчев, а видеото на Добромир Николов. С този снимачен екип работя за първи път, но съм очарована от спокойствието, което придават по време на снимките и същевремено професионализма в работата си. Както и перфекционизма с който приключи проекта. Благодаря на всички включили се в проекта! Както и благодаря на страхотните рокли, които получих от дизайнера Стоян Радичев!
Какви са бъдещите ти планове,и мечти предстой ли нещо с което да изненадаш свойте почитатели? 
Да в момента съм записала 7 народни песни, които ще пускам следващите месеци. Всеки момент ще насточа и снимките им. Чакам да бъдат довършени аранжиментите. По въпроса с попфолка… знам какво искам да изпея като следваща песен още от началото на миналата календарна година. Този път мисля автор на музиката да съм аз, защото искам по- мелодична, по- лирчна, разпяваща мелодия. Мисля че най- добре самата аз мога да пресъздам онова, което чувствам,че искам да изпея.☺️
Благодаря че прие да дадеш интервю пред многобройната ни аудитория моля за твоето послание към читателите на Топ Преса? 
И аз Ви благодаря за отделеното внимание! На мен ми предстоят много пътувания извън страната тази година и се очертава да е много приятна, свързана с места, по които не съм била. Ще имам и доста концерти и срещи с публиката.Ще публикувам и споделям в официалните си страници -YUNONA OFFICIAL. Абонирайте се и за официалния ми канал в you tube – Yunona Official. Там пък ще бъдете зрители на премиерите на моята нова музика.Пожелавам на Вас и всички читатели едно вълнуващо лято, изпълнено с незабравими преживявания и много положителни емоции.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене