Мечтата е все по-близо! Хората в Марино поле са готови да помагат с труд и пари, за да имат нова църква

Отколешната мечта на жителите на петричкото село Марино поле да построят нова църква е на път да стане реалност. Преди време Общинският съвет в Петрич обедини два терена в един, за да се предостави безвъзмездно тази земя на Неврокопска митрополия за изграждането на православен храм. Общата площ на парцела е 3026 квадратни метра. Той се намира в центъра на населеното място. Местните хора очакват съвсем скоро Община Петрич да издаде строителното разрешение, за да започне градежът на молитвения дом.

„Жителите на Марино поле са много ентусиазирани. От десетилетия чакаме да построим нова църква. В момента имаме само гробищен храм. Хората са готови да даряват и средства, и да положат труд, за да сбъднем мечтата си. Църквата ще носи името „Пророк Свети Илия“, заяви за „Илинден Прес“ кметът на населеното място Кирил Цапаревски.

Открай време живеещите в Марино поле смятат, че свети Илия ги закриля и затова съборът на селото винаги е на Илинден. „Захващаме се с нещо добро, с едно богоугодно дело. И вярваме, че ще успеем с тази наша мисия – да се молим за здраве и благоденствие в нова църква в центъра на селото ни“, твърдят местните жители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене