Строителни фирми замърсяват земеделски имоти в Рибново

Строителни фирми замърсяват земеделски имоти в Рибново. Такъв сигнал до Топ Преса подаде Сабри Бошнак. Той е поредната „жертва“на бетоновозите. Замърсена е негова ливада, от която коси сено. Реагирал е с устно оплакване до кмета на селото Мустафа Иса, който пристигнал на място да се убеди с очите си как е замърсена ливадата, намираща се в местността Разкол.

Замърсяването на природата не е от вчера, признава г-н Бошнак, но въпреки това засегнатите земеделски стопани още не са се обединили и не са подали колективно писмено оплакване до Общинска администрация-Гърмен или структура на Министерство на околната среда. За доказателство той предостави и видео.

„Виждате как се съсипват частните имоти от миксерите, които карат бетон в Рибново и никои не си мръдна задника да им направи забележка. Мият си бетоновозите, където им падне-по асфалта по улиците, по имотите… Институциите казват „ще ги предупредим“ и нищо. Това продължава с години“- твърди Сабри Бошнак. Той каза още, че ще се опита да обедини всички засегнати земеделци и заедно да подадат сигнали до всички институции, в чийто правомощия е да санкционират строителните фирми, чиито бетоновози вече са замърсили частни имоти.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене