Какви дълбоки тайни за Братя Галеви крие имението в Ресилово

В неделя започнаха разпити на близките и роднините на Ангел Христов, които един по един дават обяснения как са научили за смъртта му

Имението на Братя Галеви в Ресилово е най-обсъжданата тема в Дупница. Градът ври и кипи след мистериозната смърт на единия от тях – Ангел Христов. В неделния ден легенди се носеха сред дупничани.

В събота бе съобщено, че Геле е издъхнал от инфаркт в имението в Ресилово. Окръжната прокуратура в Кюстендил започна разследване по образувано досъдебно производство за причиняване на смърт, пише struma.com.

Назначена е съдебномедицинска експертиза за идентификация на пострадалия Ангел Христов, обявен за международно издирване с червена бюлетина за изпълнение на влязла в сила осъдителна присъда през 2012 г.

Междувременно под надзора на Районна прокуратура – Кюстендил се провежда разследване и за извършено престъпление по чл. 294 от НК – подпомагане на лице за избягване на наказателно преследване, съобщават официално от прокуратурата.

В неделя започнаха разпити на близките и роднините на Ангел Христов, които един по един дават обяснения как са научили за смъртта му.

В мъгла е и установяването на начина, по който е постъпил в спешен център сигналът за мъртвия Христов, кой го е подал и откъде. Сигналът в спешен център е бил за починало лице, а не за лице, което се нуждае от медицинска помощ.

Предполага се, че човекът подал сигнала е негов помагач, погазил закона и нарушил чл. 294 от НК.

Кой е знаел тайната на имението в Ресилово, кой е живеел там, кога е пристигнал Христов, какво се е случило, та му е прилошало, въпроси, на които разследването търси отговори. Интересно ще е заключението на експертите в столицата, които ще направят аутопсия на трупа на Христов и ще установят кога точно е настъпила смъртта му и каква е причината за нея.

Това трябва да стане обществено известно, тъй като в момента в Дупница се разпространяват какви ли не легенди. Някои чертаят сценарий на мафиотски филм, твърдейки, че Ангел Христов може да е инсценирал смъртта си по подобие на големите ъндърграунд босове в света, други пък твърдят, че вероятно е докаран мъртъв от чужбина, затова са бързали да го погребат.

Трети под сурдинка коментират, че Пламен Галев и Ангел Христов от дълго време са си в Дупница, в Ресилово, но са останали незабелязани от органите на реда и спокойно са си живели там. Това че Христов е инсценирал смъртта си отпада мигновено, тъй като от МВР официално съобщиха, че лицето е идентифицирано и се касае за Ангел Христов.

Всички тези слухове задълбочават мистерията около Христов и Галев и смъртта на единия „брат“.

Цял ден днес къщата на Христов е обкръжена от полиция и жандармерия, правят огледи, провеждат разпити. Как е организирано погребението на човек, обявен за издирване с червена бюлетина от Интерпол, без властите да бъдат уведомени?!

Кой е лекарят констатирал смъртта и кой от община Дупница е издал смъртния акт, без да съобщи на полицията, това са неотложните въпроси, на които прокуратура и полиция търсят отговорите.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене