Без категория

223 деца от училището във Вълкосел са включени в целодневно обучение по европроект

main_b (1)

223 деца от СОУ „Христо Ботев“ в с. Вълкосел са включени през настоящата учебна година в проект „Подобряване качеството на образованието в средищните училища чрез въвеждане на целодневна организация на учебния процес“.

Проектът е финансиран от Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и стартира на 1 декември 2013 г., като през миналата учебна година в него са участвали 196 ученици.

През учебната 2014-2015 г. в проекта са включени деца от 1 до 8 клас, разпределени в 10 групи.

Сред предвидените дейности са проучване и анализ на потребностите и интересите на учениците за участие в полуинтернатни групи чрез провеждане на родителски срещи и консултации с класните ръководители, както и обсъждане на трудностите при усвояване на учебния материал.

Ще бъдат организирани консултации на учениците с учителите по отделните предмети и Ден на отворените врати.

Работата в полуинтернатните групи ще включва прилагане на иновативни педагогически методи, групова работа и индивидуаленподход.

Целите на проекта, по който работи училището във Вълкосел, са повишаване качеството на образователно-възпитателния процес съобразно възможностите и възрастовите особености на учениците, повишаване мотивацията на децата и педагозите, общуване и опознаване между ученици от различни социални, етнически и културни общности.

В рамките на инициативата ще бъде обновена материално-техническата база, ще бъдат осигурени материали и консумативи за работа и обучение, ще бъде провокирано желанието на учениците да участват в различни училищни регионални и национални състезания, конкурси и изложби.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене