„Овощната градина на България“ отваря врати, за да посрещне своите гости и през 2023 година!

В петък вечер на 23 юни 2023 г. „Празникът на черешата“ в Кюстендил започва с Кулинарно изложение, надяждане с череши, детска анимация и концертна програма, с участието на Михаела Маринова и ТИНО. Десетки кулинари ще представят своите ястия и специалитети в надпреварата „Череши в кухнята“, чиито гост водещ ще бъде Драгомир Драганов.

Официалното откриване на празника е в съботния ден от 11:00 часа. По традиция Институтът по земеделие в Кюстендил ще представи разнообразието и новостите в черешопроизводството в региона. Над 40 артистично аранжирани щанда ще пресъздадат черешовото творчество на кюстендилските „майстори“. Всички те ще бъдат част от художествено изложение, което ще продължи до 18:00 часа, когато ще бъдат връчени и наградите на отличените.

В празничната програма през деня участие ще вземат Професионалният духов оркестър на Община Кюстендил, Националното училище за танцово изкуство, София и най-изявените фолклорни изпълнители от града. Събитията в съботния ден ще завършат с концерт на „ЛегендитЕ“.

Неделния ден се посвещава на най-малките гости на празника. National Geographic Kids гостува в Кюстендил с Клуб „Малки откриватели“, занимателни игри с череши и детска анимация ще съпътстват събитията, а „черешката на тортата“ ще бъде демонстрацията и дегустация на сладко от череши!

По време на трите празнични дни ще се проведе базар на кюстендилски череши, с участието на местни земеделски производители, а търговци и занаятчии от цялата страна ще представят своите майсторски произведения.
Очакваме всички любители на черешите и черешовите богатства и тази година да станат част от най-вкусния и пъстър празник на България!
––––––––––––––-
Заявки за участие ще намерите на следни линк: https://www.kultura-kn.info/celebration/2/%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BD%D0%B8%D0%BA-%D0%BD%D0%B0-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B0%D1%82%D0%B0-cherry-festival
––––––––––––––-
ЕЛАТЕ в Кюстендил, за да преживеят очите и сърцата ви неповторимата радост от сладостта и красотата на черешата!
ВИЖТЕ уникални произведения на изкуството, сътворени с яркия черешов плод!
ЧУЙТЕ песни, вдъхновени от сладостта на черешите и предавани от поколения българи!
ВКУСЕТЕ опияняващи кулинарни шедьоври, създадени от ръцете на кюстендилските „майстори“!
НАУЧЕТЕ колко разнообразен е черешовият свят!
––––––––––––––-
Получавайте винаги актуална информация, относно културните събития в Кюстендил на нашия официален сайт: http://kultura-kn.info/ или следете страницата ни в социалната мрежа: https://www.facebook.com/Kultura.Kyustendil

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене