Австрийци с интерес към инвестиции в курорта Банско

Делегация от община Банско, водена от кмета Иван Кадев,посети австийката столица Виена, за да рекламира възможностите за туризъм в родния курорт. това стана по покана на посолството на страната ни. Проведоха се срещи с австрийски журналисти и туроператори, с представители на дипломатически мисии. Те научиха интересни неща за модерния ски център над града в Пирин планина. Проявен бе и интерес към инвестиции на територията на община Банско.

Делегацията беше приета също от кмета на град Клостернойбург и от кмета на курортния град Баден, известен като „Баден до Виена” или „Малкия спа рай”. С ръководителите на двата града бяха разгледани възможностите за съвместно участие в европейски програми, както и за обмен в областта на културата, спорта и туризма.

С особено голям интерес бяха обсъдени стратегиите на Банско и Баден за осигуряване на целогодишна заетост на легловата база. Двете страни установиха еднаквост в разбирането, че богатият и разнообразен културен и спортен календар в общинската политика в туризма е верният път за постигане на целите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене