Времената се променят, зоните за инвестиране също. Всеки следва модата, щото видно не може да се остави да е по назад от другите.

Неа Перамос и Неа Ираклица – новият Папаз Чаир!

 Все повече са заможните българи, които инвестират в чужди имоти. Предимно Гърция. Предимство много – сравнително близо е, на море е, имотите държат цена… Последните години за богатите и доходни хора на неврокопския край, да се купи имот в южната ни съседка не само е добра стратегия но и мода. Случващото се определено е явление, а определението е направено от експерти по търговия с недвижими имоти до които медията ни се допита. Само за последните две години, при това в ситуация на здравна криза и несигурност над тридесет и пет неврокопчани са вложили не малки суми в гръцки имоти. И това определено не е подвеждаща информация, можете да бъдете сигурни. Местата където заможните гоцеделчевски купуват имоти са разбира се районите около знаковите курорти. В престижен град като Кавала например цените на апартаменти или къщи буквално са двойни в сравнение с основните дестинации за закупуване в случая Неа Парамос и Неа Ираклица. И двете са сравнително малки курортни населени места с голяма плажна ивица. Тук цените на имотите все още са прилични за Гърция но засилващият се интерес към тях започва да ги вдига но процесът е нормален, споделят специалистите.

Инвестират се във всичко. Купуват се апартаменти, малки стари къщи, последно време както Топ Преса писа се влагат пари в хотелчета, магазинчета или други търговски обекти и обекти разработени в сферата на услугите. Най – интересно е че масово се купуват и лозя, маслинови градини и като цяло земеделски имоти които са в близост до морето.

Една маслинова градина, около половин декар, която не е в регулация в района на Неа Ираклица близо на десетина минути от морето се търгува на цена от около 25000 евро. Неочаквано но българи, неврокопчани търсят подобни имоти масово. Идеята е проста. Поставят каравана или от тези новите мобилни къщи направени от корабни контейнери, токът е соларен а водата от преместваеми източници. Така хем си си в имота, хем си на море… Важното е да си на море, да си имаш свой имот…

Ситуацията наподобява тази която се бе развила на курортното място Попови ливади или Папаз Чаир преди години. Беше модерно и основна тенденция първенците, чорбаджиите и елитът на Гоце Делчев да има вила там. Да имаш вила на Папаз Чаир показваше охолство, демонстрираше престиж и завидна заможност. Богатите бяха по вилите, обикновения народ ползваше ливадите  за пикник. В един момент и обикновения човек поиска да си има свое местенце там. Започнаха се точно такива иновации, завземаха се територии с караванки и фургони… Купуваха се земеделски имоти, поставяше се каравана и полека лека се вграждаше във вила.

Подобна е модата сега в съседна Гърция. Времената се променят, зоните за инвестиране също. Всеки следва модата, щото видно не може да се остави да е по назад от другите.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене