Обрат: Мистерия отменя внезапно погребението на Ангел Христов – Геле

Вече се спрягат две версии за това как единият от братя Галеви е успял да влезе незабелязано на територията на страната

Версиите как Ангел Христов – Геле е влязъл в България и откъде е пристигнал са най-различни, предава БНР.

В Дупница ври и кипи след внезапната смърт на Ангел Христов-Геле

Едната е, че присъдата от 5 години, която получи за участие в организирана престъпна група и рекет, е с изтекла давност – минали са повече от 10 години и той не е имал законови проблеми да се прибере. Втората е, че влязъл с фалшив паспорт.

БЛИЦ припомня, че в съботния ден стана ясно, че Ангел Христов е починал във вилата си в дупнишкото село Ресилово. По първоначална информация е получил инфаркт. Все още обаче не е потвърдена информацията дали Геле е издъхнал в събота или още в петък.

Погребението му трябваше да е днес от 13,30 ч., опелото е в централния дупнишки храм „Св. Георги“. Очакваше се и около храма, и при гробището да има засилено полицейско присъствие. По последна информация от БНТ обаче, погребението е отменено. Спирането е във връзка с разследване на начина, по който Христов се е прибрал в България без за бъде задържан за излежаване на присъда.

От МВР заявиха, че се извършва вътрешна проверка как Ангел Христов се е прибрал в България без да бъде задържан за излежаване на присъдата си.

Ангел Христов и Пламен Галев са бивши барети. В самото Ресилово, където живее съпругата му Радмила, която има клуб по художествена гимнастика, до късно снощи не вярваха, че Христов се прибрал и че е починал от инфаркт, всички го помнят като много здрав физически.

Пламен Галев и Ангел Христов напуснаха България през 2012 година, преди окончателното потвърждаване присъдите им от по 5 и 7 години за участие и ръководене на организирана престъпна група за изнудване.

Последно имената им бяха замесени в изчезването на Янек Миланов от Дупница, за когото се твърдеше, че последно е видян да се качва в автомобила на гард на Галеви.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене