Две момичета почистиха района на читалището в Белица след пост в интернет на секретаря му Мая Падарева за разхвърляни в района боклуци

„Можем ли да си представим свят без отпадъци“ Не звучи никак лесно, че даже е някак нереално. В днешно време отношението на човека към околната среда се е променило. Tой е по-безотговорен, по-нехаен и все по-малко заинтересован към нея. Всеки един от нас носи своята отговорност за състоянието на околната среда. И всички ние трябва да направим необходимото за опазването й, без значение колко голямо или малко е то. Нито една организация, община или човек не може да реши този проблем сам. Представете си какво ще се случи, ако всички положим усилия заедно. Когато всички се съберем заедно и действаме, ние можем да променим нещата смислено и трайно. Такова трябва да бъде мисленето на всеки един от нас.
Тъжно е, когато полагаш ежедневни усилия да поддържаш чистотата и уюта пред и около обществена сграда, и някой с безотговорното си отношение да съсипва труда на човека с грижа към околната среда“! Докога така бе, младежи“ Читалището е свято място, средище, светилище на духа и културата!
Едно нещо е ясно: за да може градовете ни да станат по-устойчиви от екологична и от социална гледна точка, участието на гражданите е от ключово значение. Всичко зависи от нас, хората!“, това написа вчера сутринта на Фейсбук страницата си Мая Падарева, секретар-оперативен мениджър в НЧ “Георги Тодоров 1885” – Белица и качи снимки от района на читалището, осеян с боклуци.
Часове по-късно, провокирани от желанието си да помогнат, Цветелина Пенчова и Наталия Клементиева от Белица почистиха терена около сградата на читалището. Момичетата не са участвали в замърсяването, но решили веднага да покажат на хората, че нещата могат да бъдат променени. След трудовата акция, доволни, двете момичета споделиха: „И се надяваме това да накара хората да се замислят“ За хилядите прекрасни места покрити с боклуци. За това как и къде да изхвърлят отпадъците си, но най-вече и те да се включат в почистванията“.
„Така Цвети и Наталия са пример за другите.
Днес двете момичета получиха подарък от природата – за доброто, което са направили за нея.
Когато се съберем заедно и действаме, променяме нещата смислено и дано е трайно“, написа по-късно Мая Падарева и качи снимки от почистения от момичетата район.

ИВАН ИВАНОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене