Самодейците от разложкото с. Годлево със златен медал, грамота и диплом от Балканския шампионат по фолклор Евро фолк-Жива вода 2023

 Самодейците от НЧ „Христо Ботев – 1925“ с. Годлево с художествен ръководител Величка Гальова и хореограф Лазар Джупанов с изцяло подновен екип от танцьори завладяха сцената на  „Евро фолк – Жива вода 2023“ гр.Хисаря със своя невероятен танц „Веселба на мегдана“.

Танцовият състав в категория обработен фолклор бе награден от журито със  Златен медал, „Грамота за съществен принос при съхранение и развитие на балканските традиционни народни изкуства“ и Диплом за успешно представяне на фестивала.

Препоръка за участие в Несебър и Слънчев бряг!

Браво на танцьорите! Когото се полага труд, успеха не закъснява!

Журито на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2023” използва оценителната система на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF и Световната Асоциация на Фолклорните Фестивали – WAFF.
Оценките на колективите, явили се в конкурсната програма на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода 2023”, са валидни за класиране в Световната ранг листа /World ranking list of folklore/.

Организатори:

Euro Folk Academy, Община Хисаря и НЧ“Иван Вазов 1904″ други организацииЕвропейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF

В рамките на Музикални празници “Евро фолк”

Музикалните празници „Евро фолк“ се състоят от четиридесет и пет музикални фестивала и се провеждат под егидата на Европейска Асоциация на Фолклорните Фестивали – ЕАFF в различни европейски градове. Основно събитие на Музикални празници „Евро фолк“ е Фестивал №1 в Европа на традиционните народни изкуства – Старопланински събор „Балкан фолк“ в България. В него ежегодно участват от 7 000 до 15 000 музиканти, певци и танцьори.
Внимание  заслужават и фестивалите в Санкт Петербург, Лондон, Париж, Рим, Прага, Будапеща, Несебър, Виена, Охрид, Краков, Барселона и др.
Характерна особеност на Музикалните празници „Евро фолк“ е, че всички изпълнения се записват с професионална аудио и телевизионна техника и най-добрите от тях се излъчват многократно по повече от 20 кабелни и сателитни телевизии, както и по телевизия „EuroFolkTV“, специализирана в излъчването на фолклорно съдържание.

С тези дейности се изпълнява основната цел на Европейската Асоциация на Фолклорните Фестивали – EAFF за популяризиране на традиционните народни изкуства чрез огромните възможности на масмедиите. Запазването на многообразието на основните традиционни ценности и идентичността на  различните националности, е гаранция за еволюцията на цялото човечество.

Концертите на Балканския шампионат по фолклор „Евро фолк – Жива вода“ ще се излъчват на живо в сайта на телевизия „EuroFolkTV“ на адрес: tv.eurofolk.com.

Самодейците от разложкото с. Годлево със златен медал, грамота и диплом от Балканския шампионат по фолклор Евро фолк-Жива вода 2023
Самодейците от разложкото с. Годлево със златен медал, грамота и диплом от Балканския шампионат по фолклор Евро фолк-Жива вода 2023

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене