Лекари преглеждат безплатно жители на община Сатовча

Община Сатовча организира специализирани безплатни медицински прегледи за местни жители. Това е съвместна иницатива на кметството, Фондация „BCause“ и МБАЛ „Света София”-София, с финансовата подкрепа на фирма за производство на тютюневи изделия. Тази кампания е част от инициативите на частната компания за корпоративна социална отговорност и за подпомагане на общности в различни тютюнопроизводителни региони и общини.

Специализираните безплатни прегледи ще се проведат от 14 до 16 октомври. На 14 октомври те ще са в общинския център Сатовча – за жители на Сатовча и съседни населени места. Прегледите ще се извършват в сградата на Общината от медицински специалисти: съдов, очен, гастроентеролог и ортопед/хирург. В същия ден ще се организират прегледите и в село Слащен за местни хора и жители на съседни населени места. Те ще са в сградата на Здравната служба.

Прегледите ще продължат на 15 октомври в Кочан, където ще могат да проверят своето здравословно състояние не само местните жители, но и хора от съседните населени места. Лекарите ще приемат пациентите в сградата на училището. Последните прегледи ще са в село Вълкосел на 16 октомври в Здравната служба. За по-доброто консултиране, пациентът е необходимо да носи налични медицински документи – епикризи, изследвания, становища и други. Медиците ще са на разположение на своите пациенти от 10,30 до 12,30 часа и от 13,30 до 17,30 часа.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене