Радев с мощна атака: Целувката между Борисов и Петков ще роди отвращение

Коментарът на държавния глава е във връзка с разговорите между парламентарните групи на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и ГЕРБ – СДС за съставяне на правителство с втория мандат

Не очаквам целувката между Борисов и Петков да роди нещо друго, освен отвращение, а то не води до доверие и устойчиви решения.

Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти преди срещата на върха на Европейската политическа общност в Молдова.

Коментарът на държавния глава е във връзка с разговорите между парламентарните групи на „Продължаваме Промяната – Демократична България“ и ГЕРБ – СДС за съставяне на правителство с втория мандат.

Мисля, че Мария Габриел (ГЕРБ – СДС) и Николай Денков (ПП – ДБ) са много близо до решение, каза днес председателят на ГЕРБ Бойко Борисов.

Биков заяви, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ продължават да водят разговори за съвместно правителство.

„Не бих говорил за условия, компромиси и т.н. Моето мнение е, че ако имаме формат на непартийно правителство е добре всички негови членове да бъдат непартийни, а ако имаме формат на коалиционно правителство – то е добре да бъдат доминиращи хора от партиите. Ние сме „за“ това да има непартийно правителство към този моменти парламентът да поеме инициативата за управление, а изпълнителната власт да управлява.

Моето мнение е, че г-н Василев би сбъркал в личен план, ако стане министър, защото ще се превърне в двигателна сила за атаки от всички страни. 

Очаквайте голямата новина днес или утре. Крайният срок е понеделник, но мисля, че основните линии, които са постигнати, остават немаловажни, но има технически детайли“, разкри той.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене