Уроци по безопасност по пътищата проведоха във всички училища на територията на община Банско

Във връзка с Деня на безопасността на движението редица училища на територията на Община Банско активно се включиха в националната кампания на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“.


В детска градина „Мечо Пух“-град Добринище бе проведено занимание по Безопасност на движението по пътищата на тема: „Детето и велосипедът“. В основно училище „ Св. св. Кирил и Методий“ село Места, всички ученици участваха активно в практическо занятие „Пешеходна пътека и пътен светофар“. Запознаха се и с основните правила за движение по пътищата на велосипедисти.

В гимназия по туризъм „Алеко Константинов” в чест на 1-ви юни – Денят на детето, учениците ще получат негледна информация за спиране на необходими пътни знаци, правилно пресичане на светофар, преминаване по пешеходна пътека и ЖП – прелези, надлези и подлези, както и движение в градски и извънградски среди. Ще бъде изнесен и урок –беседа, свързан с голямата част от ПТП и инциденти, причинени от пешеходци, поради невнимание и незнание на правилата на движение.

В Начално училище „Свeти Паисий Хилендарски” град Банско и Средно училище „Неофит Рилски“ бяха проведени демонстрации на Първа долекарска помощ от Български Червен кръст – Благоевград. Учениците се запознаха с начините за оказване на първа помощ при задавяне, спиране на кръвотечение и сърдечен масаж.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене