Апел за помощ на Йорданка и Елена Щереви от с.Гърмен, чийто дом изгоря

Благотворителната организация „Дядо Коледа с мустак“ се обърна с апел в социалните мрежи за помощ на пострадали от пожар в с.Гърмен:

Йорданка и Елена Щереви са майка и дъщеря (70, 50+), които до скоро живеят скромно, но щастливо в гоцеделчевското село Гърмен. Последната седмица на април 2023 обаче променя живота им завинаги. Късо съединение довежда до пожар на малкия им, но уютен дом. За минути от къщата не остава нищо освен отломки.
Щетите са огромни, а разходите по тях и възстановяването на жилището абсолютно непосилни за семейството. В момента те са настанени при роднини, а помощта, която са получили от местните хора, казват, че никога няма да забравят.
За Елена и Йорданка е невъзможно да се справят сами със сполетялата ги трагедия. Ние, от своя страна пък вярваме, че силата на обществото е велика и заедно можем да „построим“ велики неща.
В бедата си всички сякаш сме равни. Вярваме, че нещастието, сполетяло Елена и Йорданка, е достатъчна причина да се обединим и заедно да сътворим „чудо“, както те двете го наричат.
Ще сме благодарни, ако разпространите новината, за да достигне до повече хора и двете жени съвсем скоро да могат да бъдат в своя собствен дом. Ако решите да помогнете, може да се свържете с нас на следните телефони или да дарите средста в дарителската сметка по-долу, като в описание, моля ви, отбележете „нов дом за семейство Щереви“.
Дарителска сметка:
IBAN: 95UNCR70001525248476
Титуляр: Сдружение „Мисия Доброта“
Към момента къщата е на ниво плоча благодарение на дарители и доброволци. Бригадата на Николай Бусаров започна да зида и да правят колоните.
Следващият етап, след приключване на тези дейности, е направата на покрива.
В момента имаме нужда от доброволци, за да се почистя района около къщата и дарения, за да покриваме сметките за строителните материали, които се налага да взимаме етап по етап. Нуждаем се и от:
Ниво ДО ПОКРИВ:
тухли (12 палета са дарени, а остават да се платят още 17)
Комини тела 25 бр.
За ниво ПОКРИВ:
керемиди (5 палета са дарени, остава да се плати транспорта и евентуално още едно пале)
Капаци около 90 бр, начални капаци 5 бр., 2 тройника,
1 капандура за покрив
Черна хартия за покрив – около 150 кв м
Улуци – предстои да се оточни бройката
Ниво ВЪНШНА И ВЪТРЕШНА ЧАСТ:
Мазилка
Боя
Подова настилка (ламинат)
Интериорни врати
Дограма
Печка с водна риза
Радиатори
Кухня
Домакински уреди
Никой от нас не е застрахован от беди, но човешкото в човека има силата да преодолява и най-големите предизвикателства. Нека заедно помогнем на Елена и Йорданка в преодоляването на тяхното такова❤️

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене