Областният управител Стоян Христов категоричен: Не съм обявил война на нито една от 14-те общини в област Благоевград

Областният управител не е обявил война на нито една от 14-те общини в Област Благоевград. Това каза областният управител Стоян Христов на извънреден брифинг във връзка с пресконференцията на кмета на Община Благоевград Илко Стоянов по повод върнатото решение за Индустриалната зона в Зелен дол.

По думите на Христов, казаното от кмета по съдържание прилична на изнесените записи от преди броени дни, в които се говори откровено срещу държавата. Той добави, че кметът Стоянов дори си е позволил лични нападки. Областният отбеляза, че не за първи път, градоначалникът на Благоевград си позволява да говори за уволнения, както на областния управител, така и на служители в Общинска администрация.

„В изявленията се говори за война, но не знам за каква война става въпрос. Уверявам ви, че областния управител не е обявявал война, на която и да е община в Област Благоевград. На територията ни има 14 общини. До сега кмет на община не е реагирал по този начин във връзка с контрола, който осъществява Областна администрация“, отбеляза Христов.

По отношение върнатото решение, което стана повод за нападки от страна на кмета Стоянов, г-жа Александрова, която е старши експерт в дирекция „Административен контрол“ заяви, че преди да се направи промяна в собствеността на имотите, трябва да се промени тяхното предназначение.

Областният управител от своя страна посочи, че решението е било върнато, за да може да се коригират допуснатите пропуски, като дори в мотивите, с които е върнато решението, е описан начина, по който Общински съвет да се коригира.

„Ние даваме указания да се извърви процедурата“, подчерта той.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене