С цветя и изложба за Христо Ботев ще отбележат 2 юни в Гоце Делчев

На 2 юни 2023 година се навършват 147 години от гибелта на Христо Ботев. На този ден свеждаме глави в знак на почит и признателност пред паметта на Ботев и всички загинали за свободата на България.

Ръководството на Община Гоце Делчев, представители на политически партии, институции и учебни заведения ще положат цветя на бюст – паметника на Христо Ботев в града, на 2 юни 2023 г. от 12:00 часа.
Във връзка с отбелязването на годишнината, в 12.00 часа ще бъдат включени сирените в гр. Гоце Делчев със сигнал „въздушна опасност“. Техният вой ще продължи 2 минути. Призоваваме хората да бъдат спокойни и да не се плашат от звуковия сигнал.

По повод 2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, в Общински исторически музей – Гоце Делчев, на 2 юни, от 17.00 часа ще бъде открита гостуващата фото-документална изложба на Национален музей „Христо Ботев“, гр. Калофер – „Христо Ботев. Живот и дело“. Под формата на постери, с богат илюстративен материал е представен житейския и творчески път на Христо Ботев. Акцент в изложбата е революционна му дейност, чиито връх е превземането на парахода Радецки и героичния поход на неговата чета в поробена България. Гостуващата изложба ще може да бъде посетена до средата на месец юни 2023 г.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене