Стоян Стоев: Подготвя се продажба на общински терен до границите на парка на Сандански

На сесия на Общинския съвет на Сандански кметът Атанас Стоянов е подготвил да бъде гласувана продажбата на 10 недвижими общински имоти. Затова сигнализира координаторът на ГЕРБ в Сандански Стоян Стоев. По думите му те са в различни населени места, а действията на местната власт най-вероятно са свързани с идващите избори.

„Предизборно са готови да продадат всичко. Особено възмущение буди теренът до самите граници на парка, който искат тихомълком да дадат в ръцете на частник“, коментира Стоев. Той обясни, че става дума за парцел с площ от 1 200 кв. м., който се намира непосредствено до градския стадион. Най-вероятно там ще изникне поредната кооперация или нов хотел, коментират местни хора.

В тази зона в момента има различни възможности за спорт – тренировъчно футболно игрище, писта за бягане. „Защо общината не положи усилия да облагороди терена и не разшири спорната зона, а е готова с лека ръка да го даде в ръцете на поредния инвеститор“, пита Стоян Стоев и задава риторичния въпрос:„Кое е водещото за това решение – печалбата за общината или печалба за нашите управници, които в навечерието на кметските избори са готови да продадат всичко?“

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене