Истински спортен празник в Неврокоп Арена – момчетата (16г.) на ХК „Пирин 64“ завършиха 6-ти в България на завършилия през уикенда държавен финал

Момчетата (16г.) на ХК „Пирин 64“ завършиха 6-ти в България на завършилия през уикенда държавен финал, на който гр. Гоце Делчев беше домакин. Неврокоп Арена бе три дни сцена на битки за определяне на шампиона на България. Момчетата на Иван Букурещлиев излязоха в първият си мач срещу бъдещия финалист – отбора на Добруджа. След получилата се здрава битка нашите момчета загубиха с 20:19, като 5 секунди преди края на мача пиринци изпуснаха чисто положение за изравняване на резултата. Малко по-рано, още преди да се стигне до това положение, при 17:16 за гостите, нашите момчета пропуснаха три последователни контра атаки, с които можеха да решат мача в своя полза.

Във втория си мач за директна битка за влизане в полуфиналите „Пирин 64“ се изправи срещу отбора на Мартен. Мачът премина през обрати но в крайна сметка победители бяха гостите с резултат 22:25. След тази загуба момчетата играха мач за 5-6 място срещу отбора на „Осъм“ Ловеч. Мачът отново бе равностоен, но победата грабна отборът от Ловеч, който по-рано през годината игра и финал за Купата на България.Като цяло, турнирът бе с много равностойни участници. Потвърждение за това са и резултатите от мачовете, които бяха с минимални разлики.

Момчетата на ХК „Пирин 64“ показаха мъжка игра, абсолютно равностойна на всички, а най – голямата победа за тях беше, че не се отказаха да се борят до край в нито един мач. Отборът на Иван Букурещлиев показа голямо израстване през този сезон – класиране за финалната четворка Купа България, бронзов медал от там, трудно, но успешно класиране за държавните финали. Момчетата наистина се представиха достойно. Поздравления, момчета! Поздравления за треньора Иван Букурещлиев!

Христо Костадинов бе избран в отбора на звездите. Шампион стана отборът „Локомотив“ – Горна Оряховица. Среброто взе „Добруджа“, а бронза – отборът на Поморие.

Клубът благодари за страхотната подкрепа на феновете от трибуните, на всички, които участваха в организацията на този турнир, за да стане този истински спортен празник.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене