Нова благотворителна кампания за джамията в Господинци

Кметство Господинци и Районно мюфтийство организират нова кампания за набиране на средсва за новостроящата се джамия. В социалните мрежи кметът отправи апел за активна подкрепа от мюсюлманската общност в околността.

„Въпреки силният старт и много краткия срок на изграждането на новостроящата се джамия в село Господинци финансов проблем спря довършването на емлематичната и средишна джамия. Въпреки че е поставена цялостната дограма, вик и ел инсталация са завършени, фаяс и терикот са подсигурени, а фирма е в готовност безвъзмездно да направи вътрешна мазилка, външна изолация и цялостната фасада липсата на средства за закупуване на ламарината за купола и минарето спря довършването на желания храм. А без нейното поставяне не може да се извършват каквито и да е дейности вътре в храма. Закупуване на ламарината, и нейната специфична изработка се оказаха най-големия разход в градежа на джамията и той е непосилен за малкото село. Притеснение и тъга се чете в очите на хората, погледите на всички отново са обърнати с молба и надежда към хора с добри сърца и желание за благотворителност.

Кметство Господинци съвместно с районно мюфтийство започват подготовка за втори голям благотворителен концерт съпътстван и с голям благотворителен базар на 27.06.2023г. /ден арфе/ ден преди големият празник за мюсюлманите Курбан Байрам. Отново сили ще обединят, религия, фолклор и благотворителност с една единствена цел и надежда набиране на необходимите средства за закупуването на ламарината и нейното монтиране. Организаторите ще отправят горещ апел и молба за помощ и съдействието към джамийски настоятелства, бизнес в региона, политически партии и сдружения, читалища и читалишни дейци, оркестри и изявени имена във фолклора, училища и детски градини и към всички хора които имат желание и възможност да помогнат в добрата кауза. Ние сме малко населено място сами не можем, без вашата помощ джамията трудно ще бъде завършена, а тя е джамията строена от народа, тя е единствената която ще радва очите и сърцата на вярващите пътуващи по републиканска пътна мрежа. Нека обединени всички заедно да успеем да завършим желания храм. АМИН.
Моля всеки който има възможност и желание да споделя публикацията за да може да достигне до максимален брой хора“.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене