С пуканки, като на кино, ИТН гледаха пресконференцията на Радостин Василев

Депутатите от „Има такъв народ“ заедно гледаха пресконференцията на Радостин Василев днес. Това стана ясно от снимка на представителите на партията в социалните мрежи, на която с пуканки в ръце, като на кино, докато гледат изявлението му.

Василев беше депутат от ИТН и спортен министър от партията на Слави Трифонов. След като от ИТН свалиха доверието си от правителството на Кирил Петков, Василев и още няколко народни представители се отцепиха и станаха независими депутати, като подкрепяха ПП с гласуванията си.

Изтекоха данни, че именно в неговото жилище са се провеждали разговори за оттегляне и на други депутати от ИТН, а прокуратурата поиска имунитета на Радостин Василев заради заплахи от негова страна към бившата депутатка от ИТН Христинка Иванова, която притискал да напусне, след като не се е съгласила да се отцепи заедно с него.

А днес Радостин Василев показа обещаните записи на среща на ПП на пресконференция:

За да се случи правителството между ПП-ДБ и ГЕРБ, има договорки с Европейския съюз. Съпредседателят на ПП Кирил Петков пък се е разбрал с шефката на ЕК Урсула фон дер Лайен, че България ще влезе в еврозоната и без да изпълнява критериите. А колегата му Асен Василев се договорил с „посолствата“ за имената на новите шефове на службите – това са част от нещата, които се чуват на записа, който бившият министър на спорта в кабинета „Петков“ Радостин Василев пусна пред журналисти днес.

Още вчера лидерът на ПП Кирил Петков обяви, че очаква такъв запис да се появи, но без да уточнява какво ще има в него, и с обяснението, че той е правен по кабинетите на политиците, на срещи на групи и със съдействието на тайните служби.

Пълни лъжи са, че са правени записи на групите, по централите. Това не отговаря на истината. Най-вероятно г-н Петков се притеснява от някакви други записи, с които аз не разполагам, каза първо Василев. По-късно обаче той разказа, че наистина има запис, но на заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“ от неделя. Подчерта, че то не било тайно, а се провело с поне 50 души онлайн.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене