Христо Иванов с нелепо оправдание за думите си в скандалния запис на Василев

Обсъждали сме го с оглед на ситуацията, в която главния прокурор ни нарече боклуци, защото иска да ограничи правомощията му, каза той

Този модел е моделът на ЕП. Обсъждали сме европейската практика. Това заяви Христо Иванов минути след края на пресконференцията на Радостин Василев. 

„Става дума за форума на ПП. Аз не принадлежа към тази партия и коментирам позицията. Обсъждали сме модела на ЕП по начина, по който се гледа искането на имунитети. Няма такива искания за момента“, оправда се той по повод думите на Асен Василев, че именно той е измислил механизъм за искането на имунитети. 

„Обсъждали сме го с оглед на ситуацията, в която главния прокурор ни нарече боклуци, защото иска да ограничи правомощията му. Единствено сме обсъждали възможността много внимателно всичко да бъде преценявано“, допълни той.

„Аз не съм водил разговори за службите. Очевидно целта е България да бъде хвърлена отново в избори. Моят призив е да не се поддаваме на този шантаж. Имаме нужда от правителство. Това решение се взима трудно на всички нива и органи. Става въпрос за сложни обсъждания. Всички хора разбрахме, че България има нужда от правителство“, каза Иванов.

На въпрос дали ще има такова, той отсече: „Не съм врачка.“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене