Радостин Василев хвърли бомба: Снощи в 10 ми се обади шефът на ДАНС и ми каза, че…

Денков каза, че си е избрал министър на спорта и ми даде името на корупционер, сподели още той

Това, че записите са от службите. Службите са моя лаптоп и моя хол. Това заяви Радостин Василев по време на пресконференция, на която пусна скандален запис от Националния съвет на ПП. 

„Обади ми се шефа на ДАНС, който ми каза, че имало сигнал за заплаха от най-високо ниво за мен. Искали да ми навредят. Това е единственият ми досег със службите, че ще се предприемат действия по превенция. Не е коментирано с президента и извънземните“, разкри той.

Василев каза, че Петков го е попитал готов ли е да направи крачка настрани в името на това да има правителство и той е отговорил, че ще го направи, но при условие кой ще бъде министър на спорта.

„Денков каза, че си е избрал министър и ми даде името на корупционер. С четирима колеги отидохме в централата на ПП и след разговори с Петков стигнахме до Димитър Илиев, който е страхотен. Той обаче каза, че не може да подкрепи това, защото е противно на принципите му. Аз не мога да бъда министър в правителство с ГЕРБ, нито в правителство на малцинството, подкрепено от ГЕРБ“, сподели още Василев.

„Никога досега държава от ЕС или НАТО не е искала от нас да координира ръководителите на службите си. Вероятно сте чели законите за ДАНС и разузнаването, знаете как стават избора, назначаването и уволняването. Идеята някое име да бъде консултирано е антидържавна и влиза в рамките на Наказателния кодекс. Друг е въпросът, че в последните 20 години има случаи, в които се преценява приемливостта и неприемливостта на лице. Но да бъде предоставен списък, който да се консултира, покрива няколко члена от НК. Записът ще е свободно разпространен и сигурно и прокуратурата ще се поинтересува от него“, обясни още Радулов.

Той разкрива, че в записа се чува как Василев заявява, че правителството ще изтрае само една година.

„Гражданско движение „Силна България“ ще прерасне в политически проект“, посочи Василев, допълвайки че се е зачудил дали да не излезе от политиката.

„Не се пазаря с никого. Нито с Кирил Петков, нито със Слави Трифонов. Няма 10 часа записи. Може и да има, но аз имам само този“, допълни той.

„Снощи в 10 часа се свърза с мен ръководството на ДАНС и от днес имам охрана. Тепърва ще се уточнява на база на какво се взимат тези действия. Аз още не съм запознат защо“, сподели още той по случая със заплахите срещу него.

blitz.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене